Ben jij van plan om over te stappen van gas naar inductie? Dan is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het installeren van een inductie kookplaat. In deze blog geven we je handige tips en tricks om de installatie van jouw inductie kookplaat zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Waarom overstappen naar inductie?

Voordat we ingaan op het installatieproces van een inductie kookplaat, is het goed om te weten waarom het de moeite waard is om over te stappen van gas naar inductie. Inductie koken heeft namelijk verschillende voordelen ten opzichte van gas koken. Zo is inductie koken veiliger, energiezuiniger en makkelijker schoon te maken. Daarnaast is een inductie kookplaat ook nog eens sneller en efficiënter in het verwarmen van pannen. 

Inductie kookplaat installeren

Nu je weet waarom het de moeite waard is om over te stappen naar inductie, is het tijd om te kijken naar het installatieproces van een inductie kookplaat. Het installeren van een inductie kookplaat is niet moeilijk, maar het vergt wel enige voorbereiding. Hieronder vind je een stappenplan voor het installeren van een inductie kookplaat.

Stap 1: Controleer of je meterkast geschikt is

Een inductie kookplaat installeren vergt een hoop geduld en concentratie, het is belangrijk om te controleren of je meterkast geschikt is voor het gebruik van inductie. Een inductie kookplaat heeft namelijk meer stroom nodig dan een gasfornuis. Het is daarom belangrijk om te kijken of er voldoende groepen en ampère beschikbaar zijn in je meterkast. 

Stap 2: Schakel de stroom uit

Voordat je begint met het installeren van de inductie kookplaat, is het belangrijk om de stroom uit te schakelen. Dit kun je doen door de betreffende groep in de meterkast uit te schakelen. 

Stap 3: Plaats de inductie kookplaat op de juiste plek

Als de stroom is uitgeschakeld, kun je de inductie kookplaat op de juiste plek plaatsen. Zorg ervoor dat de kookplaat op een vlakke ondergrond staat en dat er voldoende ruimte is rondom de kookplaat. 

Stap 4: Sluit de inductie kookplaat aan

Als de inductie kookplaat op de juiste plek staat, is het tijd om de kookplaat aan te sluiten. Dit kun je het beste laten doen door een erkende installateur. Een erkende installateur weet namelijk precies hoe de kookplaat aangesloten moet worden en kan dit op een veilige manier doen. 

Conclusie

Het installeren van een inductie kookplaat is niet moeilijk, maar het vergt wel enige voorbereiding. Controleer daarom altijd of je meterkast geschikt is voor het gebruik van inductie en schakel de hulp in van een erkende installateur. Op deze manier kun je veilig en efficiënt overstappen van gas naar inductie. Wil je meer informatie over het overstappen van gas naar inductie? Neem dan eens een kijkje op www.vangasnaarinductie.nl. Op deze website vind je alles wat je moet weten over inductie koken en het overstappen van gas naar inductie.