Het installatieproces van een waterontharder van Wateronthardersws.nl kan ingewikkeld lijken, maar het kan relatief eenvoudig worden voltooid met de juiste instructies en gereedschappen. In dit artikel bespreken we het installatieproces van een waterontharder.

Bepaal de locatie

De eerste stap bij het installeren van een waterontharder is het bepalen van de locatie. Waterontharders moeten in de buurt van de watertoevoer worden geïnstalleerd, meestal waar de waterleiding het huis binnenkomt. U zult ook rekening moeten houden met de ruimte die nodig is voor de tank en eventuele aanvullende apparatuur die bij de waterontharder hoort.

Installeer bypass-kleppen

Bypass-kleppen zijn kleppen die de waterstroom rond de waterontharder kunnen leiden. Dit is handig als u de waterontharder wilt omzeilen tijdens onderhoud of reparaties. Installeer de bypass-kleppen door de kleppen in serie met de waterontharder te plaatsen. Dit kan worden gedaan door de inlaatklep van de bypass rechtstreeks aan te sluiten op de waterleiding en de uitlaatklep van de bypass rechtstreeks op de waterontharder.

Monteer de waterontharder

Monteer de waterontharder volgens de instructies van de fabrikant. Meestal wordt de waterontharder op een vlakke ondergrond geplaatst en met bouten en moeren bevestigd. Sluit de bypass-kleppen aan op de inlaat- en uitlaatkleppen van de waterontharder.

Installeer de drukregelaar

Een drukregelaar kan nodig zijn als de waterdruk in uw huis hoger is dan de aanbevolen limiet voor uw waterontharder. De drukregelaar vermindert de waterdruk tot een aanvaardbaar niveau en beschermt zo de waterontharder tegen schade. Sluit de drukregelaar aan op de inlaatklep van de waterontharder.

Installeer de afvoerleiding

De afvoerleiding wordt gebruikt om het zoute water af te voeren dat wordt gebruikt om de hars in de waterontharder te regenereren. Sluit de afvoerleiding aan op de afvoerklep van de waterontharder en zorg ervoor dat de leiding naar een afvoerput leidt dat voldoet aan de plaatselijke bouwvoorschriften.